Guideline Fario CRS Series

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Artikelnr: N/A Kategorier: , Brand:

Beskrivning

Guideline Fario CRS Series

Fario CRS-projektet började hösten 2012 som en diskussion och utbyte av idéer angående flugkastning i allmänhet och enhands öringspön i synnerhet. De båda inblandade var den professionella kastinstruktören Christopher Rownes och Guideline’s produktchef Leif Stävmo. Dessa idéer övergick sedan till handling för att ta fram vad som kan betecknas som öringflugfiskarens drömspö. Efter två års utvecklingsarbete är vi stolta över att kunna presentera resultatet av deras hårda arbete.

Fario CRS-seriens första generation består av sju otroligt lätta och responsiva öringspön i längd mellan 8’9” till 9´ och finns både som 4- och 6-delade modeller. Utmaningen bestod i att hitta ett sätt att utveckla klingor som hade rätt kvalitet, attityd, aktion, återhämtningshastighet, vikt och diameter för att ge ett optimalt slutresultat. Japansk högkvalitativ grafit tillsammans med carbon scrims blev till slut det som användes för Fario CRS. För att säkerställa jämn och högkvalitativ kork i handtagen lade vi extra resurser på att utveckla och tillverka dem på plats i Portugal där korken kommer ifrån. Rullfästet har specialdesignats ner i minsta detalj och det exklusiva matchande Amboyna träinlägget står ut med sitt vackra och klassiska utseende.

På ett spö i den här klassen finns inget annat alternativ än världens lättaste spöringar; Recoil. De sitter utefter hela spöts längd; från de unika linförarna till de superlätta enbenta spöringarna. Fario CRS är högpresterande, superlätta spön med snabb aktion och känsla. Om du älskar flugkastning, samt att trycka ihop smala linbågar och samtidigt vill ha god valuta för pengarna är detta spöet för dig.

Övrig information om produkten:

Fario CRS Detaljer.

  • Olivegrön klinga av japansk kvalitetsgrafit med hög modulus, förstärkt med ett utvändig lager av ren grafit; carbon scrim. Det ger lättare spön och snabbare återhämtning i klingan jämfört med glasfiber som annars är det vanligaste alternativet.
  • Egendesignade korkhandtag i Super Grade som är den högsta kvaliteten, och som tillverkas på plats hos leverantören i Portugal.
  • De specialdesignade rullfästena har inlägg av det exklusiva träslaget Amboyna samt aluminiumskomponenter för låg vikt. Rullfotsringen på rullfästet har en diskret graverad dagslända.
  • Med fokus på vikt och kvalitet är Fario CRS bestyckade med ultralätta enbenta Recoil ringar och två unika, flexibla linförarringar.
  • Kortast möjliga lindningar med tunn, halvtransprent bärnstensfärgad tråd täckta med ett tunt lager lack ger en perfekt matchning till den olivgröna färgen på spöt.
  • Spöna levereras i ett nyutvecklat ventilerande air-mesh tygfodral som förhindrar att fukt och mögel frodas om spöts stoppas ner i tuben när det är blött. Det ger klingan ett gott skydd tillsammans med låg vikt.
  • Spöna leverera i en lätt, trekantig tub med Guideline logotyp i reflexmaterial.

Fario CRS Series – Modeller:

Modell Längd AFTM Delar Vikt Rek. klumpvikt Längd tub
Fario CRS 893-4  8’9″ 3 4 73 7-9 gram 80cm
Fario CRS 904-4 9′ 4 4 74 9-11 gram 80cm
Fario CRS 905-4 9′ 5 4 75 11-13 gram 80cm
Fario CRS 906-4 9′ 6 4 77 13-15 gram 80cm
Fario CRS 904-6 9′ 4 6 75 9-11 gram 57 cm
Fario CRS 905-6 9′ 5 6 76 11-13 gram 57 cm
Fario CRS 906-6 9′ 6 6 78 13-15 gram 57 cm

* Rekommenderad klumpvikt är just bara en rekommendation, spöna är flexibla och tål även tyngre belastning än det som anges. Fario FRS 905 fungerar till exempel utmärkt med både Experience och High Water som har klumpvikt på 15gram.

Ytterligare information

Välj storlek

#3 8,9” 4-delat, #4 9” 4-delat, #5 9” 4-delat, #6 9” 4-delat, #4 9” 6-delat, #5 9” 6-delat, #6 9” 6-delat