Rio Headgate Tippet Holder – Inkluderar x2 – x6 Powerflex Tippet.

Rio Headgate Tippet Holder – Inkluderar x2 – x6 Powerflex Tippet.

Med ett samarbete med Rio samt Fishponds framkom denna populära tafsdispenser med  5 st rullar Rio tafsmaterial i ett prisvärt paket.

 • Inkluderar Rio Powerflex Tippet 5 st spolar, Strl x2 – x6.
 • 30 meter på varje spole.
 • Idealisk för Torr flugor, Nympher, Små Streamers.
 • Håller upp till 7 spolar.
 • Roterande rakblads klippare.
 • 2 st gummi flensar som håller linspolarna säkrade och stabila.
 • Anodized flygplans aluminium och rostfritt stål.

Orvis Flugrulle Hydros SL III – Black Nickel

Orvis Flugrulle Hydros SL III – Black Nickel

ORVIS Hydros SL – Super Large Arbor ger snabb invevning och upp till 12 % snabbare än motsvarande andra rullar. Hydros rullarna har ett bromssystem där bromsytan ökar med storleken på rullen och ju större rulle desto kraftigare broms. Med hjälp av grafitskivor som staplas på varandra i en helt inkapslad broms kan bromsen finjusteras för att fungera vid såväl öring som laxfiske. Hydros II har två skivor, Hydros III-V har fyra skivor. Den relativt smala storspolen gör att invevningshastigheten ökar samtidigt som man får jämn linuppläggning. Färg; Svart Nickel.

Hydros SL II 157g #3-5 WF4 + 115m 20lbs.

Hydros SL III 165g #5-7 WF6 + 115m 20lbs.

Hydros SL IV 207g #7-9 WF8 + 180m 20lbs.

Hydros SL V 235g #8-10 WF10 + 205m 20lbs.

 

Whiting Coq de Leon Tuppsadel – Bronze kvalite

Whiting Coq de Leon Tuppsadel – Bronze kvalite.

Whiting Coq de Leon – Bronze kvalite sadlarna är fjädrar av väldigt hög kvalitét. Alla fjädrar från Whiting kommer från deras egna Whiting Farms i USA och deras produkter är väldigt uppskattade världen över. Coq De Leon är perfekt till nymfer och torrflugor men fungerar såklart även till andra flugor, exempelvis streamers.

 • Fjädrar med styvare spröt är perfekta för torrflugor och skaters.
 • Vingmaterial för streamers.
 • Används även för bakkroppar med UV-Lim.
 • Fibrerna är perfekta för stjärtspröt till torrflugor.

 

Korkers Wraptr Kling on & felt sole – Vadarsko

Korkers Wraptr Kling on & felt sole – Vadarsko

Revolutionerande konstruktion, sömlös hållbarhet och oöverträffad komfort. Trasiga sömmar och slitna trådar har äntligen fått ett slut för alltid. OmniTrax® Interchangeable Sole System för att enkelt kunna anpassa och byta sulor efter terräng och underlag.

Korkers Wraptr är konstruerad med en överdel i ett homogent stycke utan några sömmar vilket eliminerar alla risker med förslitning på de punkterna. Materialet är hyperlätt, tåligt, vattenresistent och flexibelt, och det värmelamineras ihop under högt tryck i ett stycke för maximal prestanda och slitstyrka. Kort sagt sätter det en ny standard för hur vadarskor konstrueras, och de är tillverkade för att motstå många mil av användning med bibehållen komfort, oavsett terräng och underlag.

 • Högtryckslaminerat och gjutet flexibelt material som löser det gamla problemet med sömmar och stygn som slits och går sönder.
 • OmniTrax® Interchangeable Sole System för att enkelt kunna anpassa och byta sulor efter terräng och underlag.
 • Korrosionsfria beslag i mässing med friktionsfria hällor och snörning, samt låsning i de övre hällorna för perfekt passform som inte släpper.
 • 3-Ply Fit hälkonstruktion som ger överlägset grepp i bakre delen av foten utan glapp.
 •   Hydrofobiskt ytterlager som ger fantastisk slitstyrka och snabb torkning. Vatten som kommer in i kängan dräneras ut genom interna kanaler och ut genom mellansular, vilket snabbt evakuerar vattnet och därmed extra vikt.
 • Överlägsen passform för foten med en läst av polyuretan som ger fin stötdämpning och dynamisk komfort.
 • Vikt: 1495g per par.
 • Finns i hela storlekar från US 7-15.

Teknisk Information :

EUR US UK Innerlängd
39 6 5 255 mm
40 7 6 262 mm
41 8 7 271 mm
42 9 8 280 mm
43 10 9 290 mm
44 11 10 297 mm
45 12 11 305 mm
46 13 12 312 mm
47 14 13 322 mm
48 15 14 330 mm

 

*Innerlängden är tilltagen så att vadarbyxans neoprenstrumpa skall få plats. Välj därför samma storlek som du i normala fall har på vanliga skor. Fiskar du ofta i kallt vatten kan det det vara värt att gå upp en storlek för att få plats med ett extra par strumpor samt att blodcirkulationen inte hindras på grund av för trånga kängor.

 

 

Tiemco Slit Stage

Tiemco Slit Stage

Tiemco´s  svar på Magic Tool, används med Cdc eller någon form av fjäder som du kan använda tillsammans med klämman.
Kombinera gärna med flera typer av fjädrar för en naturligare look.

Tiemco Hackle Plier – Standard

Tiemco Hackle Plier – Standard

Tiemco Soft Tip Hackle Plier erbjuder bra känslighet, precis som att använda dina egna fingrar, och det ger dig möjligheten att linda in hacklet precis som du vill. Den svarta plana metallen är slät på dina fingrar och den gula silicon toppen fungerar som en kudde och förhindrar också att hacklet glider ur. Denna hackle tång är enkel att använda och gör att du kan binda som du vill.

Tiemco Vise II Blue Flugbindningsstäd

Tiemco Vise II Blue Flugbindningsstäd

Tiemco Vise II Blue flugbindningsstäd är Tiemcos flaggskepp när det gäller bindstäd. Chucken är framtagen för att kunna vända,vrida, böja, JA alla möjligheter som du vill ha till ditt favoritstäd.

Flugbindar experter citerar ”Städ från Tiemco ! Vise II Blue – självklara valet”.

 • Levereras med bordsplatta med magnet för krok eller andra favorit pryttlar.
 • Vikt på bordsplattan.
 • Ingår 2 st chuckar som klarar krokar mellan 1/0 samt 32.

 

Simms G3 Guide Väst – Steel

Simms G3 Guide Väst – Steel

En väst som håller dig cool medans du organiserar dina fisketillbehör.

I en plötslig solig morgon med lätta dimmoln, när hungriga öringar går på dom nykläckta sländorna som bubblar till i ytan, MEN du band just på en nymph, då gäller det att vara förbered och ”Seize the moment” ändra sin ursprungliga plan och tänka om.

Simms G3 Guide™ Väst är en mångsidig följeslagare med sina 24 fickor, för att passa alla dina fisketillbehör samt dina personliga tillbehör.
En ventilerad vadderad krage ger en behaglig komfort samtidigt som du har bra stöd för axlarna, så du kommer att ha det bekvämt under dom långa dagarna du tillbringar vid vattnet.
På västen har du 2 st inbyggda retractor´s som låter dig ha din favoritutrustning nära tillhands för enkel åtkomt.

 • 24 pockets: 2 large zippered chest pockets
 • 2 vertical weather-tight chest pockets, 2 cargo chest pockets
 • 4 waist pockets, 4 large, horizontal sippered waist pockets, 2 large, interior vertical zippered pockets
 • 2 large, interior vertical zippered pockets
 • 1 weather-tight, split-back pocket, 1 bellowed back cargo pocket
 • 100% non‐corrosive YKK® zippers and sliders
 • 2 patented built‐in retractors with magnetic docking station
 • Breathable padded collar & stretch fabric shoulders
 • Third-hand rod holder with Velcro® chest tab & reel seat sling
 • Cushioned, stretch mesh shoulders with padded rib knit collar

Simms Fishing Vest Sizechart

Men’s Sizes Chest Neck Waist
S 36″ – 38″ 14.5″ – 15″ 28″ – 30″
M 39″ – 41″ 15.5″ – 16″ 32″ – 34″
L 42″ – 45″ 16.5″ – 17″ 36″ – 38″
XL 46″ – 48″ 17.5″ – 18″ 40″ – 42″
XXL 49″ – 51″ 18.5″ – 19″ 44″ – 46″

* These are body measurements

 

Guideline Halo Flugrulle – Sapphire Blue

Guideline Halo flugrullar har nyutvecklade kvalitéer i sin prisklass: mjukt, stabilt- och vattentätt bromssystem, hel ram så att tunna skjutlinor inte kryper mellan stativ och spole, komplett modellprogram samt attraktivt design.

Guideline Halo har marknadsledande egenskaper i sitt segment med toppkvalitet i alla delar av produktionen. Dessa flugrullar är CNC-frästa ur ett stycke aluminium i hög kvalitet för kompromisslös funktion och en härlig fiskeupplevelse. Alla modeller har rullhus med hel ram som som eliminerar problemet med tunna skjutlinor som kryper mellan spole och rullhus. En konstruktion som tar hänsyn till dagens mångfald av fluglinor och klumpsystem i alla linklasser. Halo har en design med stor diameter, Large Arbour, samt en medelbred spole som ger god kapacitet och snabb invevningshastighet. Linan lägger sig enkelt fint på spolen och skapar mindre minne på din fluglina. Det väl beprövade bromssystemet är mjukt, helt vattentätt och har ett brett register av inställningar. Halo består av 6 modeller som spänner från det mest delikate nymffisket via öring och lax till stenhårda kamper med tropiska snabbsimmare.

Bromsen är byggd på en modern skivbromsdesign, bestående av skivor i rostfritt stål och grafit. För att optimera egenskaper och design har vi valt att använda två olika bromspaket fördelade på olika modellerna. De tre minsta rullarna har max kraft på 1,5 kg innerst på spolen och de störste har 4 kg. Detta säkrar optimalt register på bromsen för de olika fiskesituationer som man kan råka ut för. Byte av vevriktning är enkelt utan massa lösa delar och du gör det på ett par minuter. Spolkant och rullhuset har urfrästa ringar för att symbolisera Halo effekten, därav namnet. Designmässigt är alla sex modeller lika, förutom bromsratten som på de tre största modellerna är av en större och kraftigare modell och är helt i kromad aluminium. De tre mindre storlekarna har en minre bromsratt med en centrumplatta i samma färg som rullen.

MODELLER

#23 – Rulle för det lättaste enhandsfisket i klass #2 – #4 med WF-linor upp till klass #4 (WF #4+80m 20lbs backing). Förstahandsvalet för for Euro Nymphing.

 

#45 – Linklasser #4-5 för enhandsspön och kapacitet upp till WF #5 + 80m 20lbs backing. Önskar du en rulle till både klass #4 och #5  är det denna Halo du bör välja.

 

#67 – Modellen för öringfiske med streamers och havsöring på kusten i klassa #6-7. Passar för enhandsspön och lättare switchspön med ULS och Compact klumpar upp till klass #7. Kapacitet WF #7 + 100m 20lbs backing.

 

#89 – Passar till tyngre enhands- och switchspön i klass #7-9. Modeller rymmer till exempel WF8+100m 30lbs backing eller skjutklump i klass 7/8 + Compline + 100m 30 lbs backing. Passar också till kraftigare kustfiske, gäddfiske i klass 8-9 samt tropisk i klass 7-8.

 

#79DH – Perfekt för lättare tvåhandsspön i klassa #7/8 och #8/9 med plats för skjutklump, skjutlina och ca. 200m 30lbs backing. Också ett fint val för tropiskt fiske med WF-linor i klass 9-10.

 

#911DH – Storleken som passar för tvåhands i klass #8/9 till #10/11 och som har rikligt med plats för backing och skjutlina (+250m 30lbs). Också modellen för det tyngsta tropiska fisket efter tarpon och GT i linklass #11-12.

HÖJDPUNKTER

 • CNC-fräst konstruktion.
 • Helt tätt bromssystem med bromskraft anpassad för respektive modell.
 • Enkelt att byta vevriktning.
 • Mörkt gråblå blank finish på rullhus och spole samt detaljer i krom.
 • Rullarna levereras i vadderat nylonfodral.
 • Extraspolar är tillgängliga i alla storlekar.
 • 6 modeller som täcker linklasser från enhands #2 till tvåhands #10/11.

Whiting 1/2 Saddle – Bronze Kvalite

Whiting 1/2 Saddle – Bronze Kvalite.

Utmärkt kvalite, som vanligt från Whiting. Uppskattningsvis kan du binda ca 300 flugor från din 1/2 Whiting Bronze Saddle.

Experter hävdar, och med rätt för det, att dessa saddle´s är de överlägsnaste flugbindnings fjärdrar som finns på marknaden.
Uppskattningsvis kan du binda ca 300 flugor från din 1/2 Whiting Bronze Saddle. I snitt kan du binda upp till 8 flugor på varje, utav dessa extremt långa fjädrarna,