Rea!

Guideline Fario Distance WF (Flytande).

Det ursprungliga priset var: 899,00 kr.Det nuvarande priset är: 859,00 kr.

Artikelnr: 105288 - 105291 Kategorier: , Brand:

Beskrivning

Guideline Fario Distance WF (Flytande).

Fario Distance är en stabil och långkastande fluglina för den som fiskar i större älvar och stilla vatten där långa kast med kontrollerade nedlägg är ett måste. Linan har en något längre klump som passar för ett brett spektrum av kast och fisketekniker.

Beskrivning.

Fario Distance är en mångsidig fluglina som levererar bra på kort distans men som utmärker sig på lite längre avstånd. Detta är linan för dig som gillar att kunna hålla mycket lina i luften med långa kontrollerade nedlägg. Lämplig för sjöfiske och de något större älvarna. Den här typen av linor kräver lite mer utrymme i bakkastet vid överhandskast och när du ankrar linan vid underhands- och speykast. Distans ger längre kast och fina presentationer på långa avstånd jämfört med de två andra linorna i serien. Fario Distance är lämpligt för medelgoda till duktiga kastare som behöver en lina som levererar fint på de längsta distanserna då en längre klump ger lugnare och mer stabila linbågar. För typiskt närdistansfiske på upp till 10 meter kommer Fario Tactical eller Elite att vara ett bättre val än Distance på grund av de har en mer koncentrerad vikt i klumpen.

Taperingen.

Fario Distans klumplängd på 12,1 meter ger både en längre belly (mittdel) och baktapering (2,0 m) än de två andra linorna i serien, och där den ökade massan fördröjer överrullningen av linbågen. Viktiga funktioner för att linan skall presentera på de längsta kasten och inte ”ge upp” för tidigt. Taperingen i fronten är 6,5 m och levererar lätta, perfekta presentationer med små och stora torrflugor för kräsen och lättskrämd fisk. Baktaperingen följs av en 3 meter lång handling line som alltså är något tjockare än skjutlinan. Det ger god stabilitet i luften och bra häng på längre håll. Med en handling line får man också en slitstark övergång mellan klump och skjutlina, ett område på en fluglina som är mycket sårbart och där slitageskador och krackelering ofta uppstår. Levereras med fabriksmonterade öglor i båda ändarna samt ID-märkning i fronten.

Klumpfärgen är Golden Amber med en Pale Orange handling- och skjutlina. Total längd varierar mellan 29 meter i klass #4 – 5 till 32 meter i klass # 6 – 7.

Teknologi.

TLT – (Triple Layer Technology) & Direct Contact Core
Framtidens fluglinor är här och består av en revolutionerande och komplex multi-denisitets teknik med tre olika hårdheter i coatingen. Coating med varierande egenskaper läggs till de olika delarna av linan för mindre minne, bättre kastegenskaper, bättre kontakt med fisken och ökad slitstyrka. TLT tillåter oss att producera linor som flyter bra och släpper vatten mycket mer effektivt än tidigare. Taperingen är byggd på vår Direct Contact multifilament-kärna med endast 6% töjning.

Miljöfokus.

Vår eco-vision är en värdekedja som är ”Clean all the way”. Det betyder att vi på Guideline vill göra så lite miljöavtryck som möjligt i alla led. Dessa linor har en coating av polyuretan istället för PVC, som släpper ut skadliga mjukgörare (ftalater) i vattnet. Våra boxar är tillverkade av återvunnet material med vattenbaserad UV-beläggning. Och för att minska mängden plast har vi tagit bort spolarna i förpackningen. Resultatet är att vi nu kan erbjuda dig de renaste och mest miljövänliga fluglinorna på marknaden.

Teknisk Info.

Modell Klumplängd Klumpvikt Färg Total längd
Fario Distance WF #4 12,1 m / 39,7 ft 11g  / 170 grains Golden Amber/Pale Orange 29 m / 32 yds
Fario Distance WF #5 12,1 m / 39,7 ft 13 g / 200 grains Golden Amber/Pale Orange 29 m / 32 yds
Fario Distance WF #6 12,1 m / 39,7 ft 15 g / 230 grains Golden Amber/Pale Orange 32 m / 35 yds
Fario Distance WF #7 12,1 m / 39,7 ft 17 g / 260 grains Golden Amber/Pale Orange 32 m / 35 yds

 

 

Ytterligare information

Klass :

#4, #5, #6, #7